Sıcak

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Çin & Tayvan Son durum

Bizzat Çin Haber sitesinde yazarların yazdığı durum şu;





Mevcut durum da Tayvan'a saldırmak imkansız.


Tayvan'ı kurtarmanın iki yolu vardır: barışçıl kurtarma ve silahlı yerleşim.



Barışçıl bir çözümün Böyle bir olasılık olduğu söylenebilir, ancak bu pratik olarak imkansızdır ve ne kadar uzun sürerse, o kadar az olasıdır. Barışçıl bir çözüm, Tayvan'daki egemen sınıfın anakaraya teslim olması anlamına gelir.

Teslim olmak ancak iki koşulun yerine getirilmesiyle mümkündür.

Birincisi, mevcut çıkarlarını garanti etmek zordur ve aynı zamanda muazzam bir baskıyla karşı karşıya kalırlar.Bu baskı, çok yönlü; çıkarlar garanti edilebilir. Kimin üzerine koyduğu baskı ne kadar büyükse, kim onları güvence altına alabilirse, kime teslim olma olasılığı da o kadar yüksek olur. Peki bu kıtalar bunu yapabilir mi?



Barışçıl bir çözüm için koşullar serttir, bu nedenle barışçıl bir çözüm pratik olarak imkansızdır.



Wutong için tam tersidir. Wutong, Tayvan yetkililerini devirmek ve yönetilen sınıfa devrilme, Tayvan'daki yeni güçleri yeniden eğitme ve yeni güçlerin eskileri devirmelerine yardım etme şansı vermektir. Eğer durum böyle değilse, Tayvan halkının destekleyemeyeceği güçlü bir kuvvetle Tayvan'ı yeniden fethedecek ve zorla kurtarma, zorla fetih haline gelecektir.

Elbette bu, dış müdahaleyi dışlamadan ideal bir ortamdır. Aslında, ABD'nin önderlik ettiği çatışma güçleri var.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk günlerinde güç kullanarak çözmek nispeten kolaydı.Son zamanlarda Rusya Ukrayna'ya saldırdığında bile iki büyük gücün güçlerini birleştirmesi daha uygundu. Ama bu fırsatı kaçırmak iyi değil. Tayvan'da durum şu an çok gergin olsa da güç kullanmak uygun olmadığı gibi güç kullanmak da akıllıca bir hareket değil.



Tayvan meselesi Ukrayna meselesi gibi değil, Ukrayna kısmi ve ani bir mesele ve asıl mesele Putin ile Rusya arasında bir askeri olay. Tayvan farklıdır.Tayvan meselesi ne ani ne de yerel bir meseledir.

Birleşik Devletler uzun süredir Tayvan'da faaliyet gösteriyor ve büyük yatırımlar yapıyor.Japonya ve Güney Kore gibi Tayvan'ın da kendi etki alanı haline gelmesini umuyor. Bu nedenle ABD Tayvan'dan kolay kolay vazgeçmeyecek, böylece Amerikan yanlısı küçük komşu ülkelerle bile güçlerini göstermek ve sıkıntılı sularda balık tutmak için ABD'yi takip edecekler. Büyük çaplı bir askeri operasyona dönüşmesi muhtemel, örneğin Doğu Çin Denizi'ne dokunuldu, Güney Çin Denizi'ne dokunuldu ve Çin-Hindistan sınırına tekrar dokunuldu. Bu, Çin'in kalkınması ve ulusal gücü için büyük bir kayıptır ve ülkenin kuruluşundan bu yana gösterilen çabalar boşuna olabilir.



Neden böyle bir sorun oluştu?



Çünkü şu anda Çin, Amerika Birleşik Devletleri'nin ve bu kölelerin gücüyle henüz tek başına yüzleşmedi, en azından öyle düşünüyorlar. Yani Çin güç kullanırsa katılmaya cüret edeceklerini düşünüyorlar.



Çin'in gerçekten böyle bir gücü yok mu? Sanmıyorum. Han Hanedanlığı İmparatoru Wu kuzeyde Xiongnu'ya saldırdığında, Hunlar Han Hanedanlığı kadar güçlüydü ; Tang Hanedanlığı İmparatoru Taizong kuzeyde Türklere saldırdığında ve otlakları süpürdüğünde, Türkler de Tang Hanedanlığından daha güçlüydü . Ama neden kazanabiliyoruz? Çünkü uzun zamandır planladık ve tamamen hazırlandık ve düşman pasif konumdaydı. Ancak şu anki durumda Tayvan'a karşı güç kullanmak için pasif durumdayız ki bu bizim için ani ama ABD için hazır durum.Kırmızı çizgiyi geçmeye cüret ederlerse hazırız demektir.

Çin ulusunun gençleşmesiyle aynı zamanda Çin ile ABD arasında bir savaş olmalı.Batı Pasifik bölgesindeki Amerikan yanlısı atmosfer süpürülmezse, gözden geçirme demek yetmez, değil. Amerika Birleşik Devletleri'nin cesaretini kırmak, bunun harika olduğunu söylemek için yeterli değil. Bu savaş kaçınılmazdır ve savaşılmalıdır ve eğer savaşılacaksa iyice kazanılmalıdır.Ancak Doğu, ABD imparatorundan 30.000 mil uzakta ve ona uzak durmasını söyledi. Pasifik Okyanusu. Tayvan bir toplanma noktası ve bir sigortadır. Pasif olarak harekete geçmek yerine buna daha erken hazırlanmalı, erken plan yapmalıyız.





Çin ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki iletişimin etkili olup olmadığı, Amerika Birleşik Devletleri'nin ne gibi önlemler aldığına bağlıdır.



Eğer Amerika Birleşik Devletleri Güney Çin Denizi'nden doğrudan çekilirse, o zaman iletişim etkilidir ve Amerika Birleşik Devletleri bizi hiç ciddiye almadılar , yani önceden tasarlanmışlardı, hazırlanmışlardı. Acımasızca konuşuruz ama harekete geçmeye cesaret edemezsek yüzümüz ve yüzümüz bozulur, bunu yaparsak süper ekonomik olmaz.



Ekonomiye odaklanarak güç için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz , ancak geliştik ve daha fazla atılım yapmak istiyorsak ABD ile yüzleşmeliyiz. Bu nedenle ekonomiyi geliştirirken Tayvan meselesini de planlamalıyız.Tayvan bir slogan meselesi ya da bir sonuç meselesi değil, bizim için kendimizi aşmamız ve ABD'nin kısıtlamalarını aşmamız için bir problemdir. Birkaç yıl daha bekleyin, üç yıldan beş yıla, sekiz dokuz yıla kadar.Tabi bu bizim ekonomik gücümüzle alakalı.Ekonomik gücümüz Amerika'ya göre görece güçlü olduğunda, çözmek için güç kullanmayı planlayabiliriz. Sorunlar Fırsat olmadığında, biz de fırsatlar yaratmalıyız. Plan eksiksiz olmalı, düşünce geniş kapsamlı olmalı, eylem hızlı olmalı ve saldırı acımasız olmalıdır. Büyük yatırımlardan, geniş kapsam ve sonuçlardan korkmayın.Sadece kazanmak en iyi sonuçtur ve kazanamamak ciddi bir sonuçtur. Ne kadar ani olursak ve ne kadar dikkatli plan yaparsak, kazanma ihtimalimiz o kadar iyi ve biz ne kadar güçlüysek, ABD o kadar korkak olacak ve onları balık tutmak için Pasifik Okyanusu'na o kadar fazla sürebileceğiz.



EDİT KENDİ NOTUM: Yazıda da bahsettiği gibi Türklerde bizden güçlüydü ama bizim kazanma sebebimiz sürekli aktiftik ve planlar yapardık ve şimdi biz pasifiz ve amerika aktif demesi yani karma gibi bir olayları yaşıyorlar anlamına geliyor.



Fikirleriniz nelerdir?

Yorum Gönder

0 Yorumlar